Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2012. november 2., péntek

Íves varrás - almacsutka

Hoppi Varrjunk együtt játékában a 21. feladat az íves varrás volt. Az almacsutkát választottam, mert már régóta megvolt a  Csoki-folt sablon, de gyűjtöttem a bátorságot a használathoz.
Nos a sablon kitűnőre vizsgázott! Nagyon jól lehet az anyagot szabni vele. Viszont nem könnyű ezt a mintát varrni. Nagyon elszántnak kell lenni, hogy ebből egy takaró készüljön! :-)
Az almacsutkák összevarrása nem okozott gondot, de a sorokkal már jól megszenvedtem. Gondolom a gyakorlat teszi a mestert. A  végeredmény tetszik! :-)


3 megjegyzés:

 1. Ezzel a mintával én is úgy vagyok, hogy nagyon szeretem nézni, de hogy nekiálljak... :D

  VálaszTörlés
 2. Na! Ez már feladta a leckét, de hát ez a szép a foltvarrásban! Mindig vannak újabb és újabb kihívások! :-)

  VálaszTörlés
 3. Még ezt a mintát nem próbáltam .
  Pedig nagyon teszik ,jól néz ki!

  VálaszTörlés