Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. december 26., vasárnap

Karácsony és ajándékok

Lassan-lassan szivárog vissza a blogvilág :-)
Köszönöm Nektek a sok kedves szót, a biztatás és a jó kívánságokat! Köszönöm, hogy vagytok!
Sok-sok munka volt karácsony előtt. Sok volt, de én imádom a karácsonyi készülődést. Az ajándékok készítését, a sütés-főzést, sőt ilyenkor még a takarítás is jól esik. Sajnos karácsony előtt elkapott minket egy vírus tornádó, ami ide-oda kavargott közöttünk és még mindig itt settenkedik, de már győzni látszunk!!! Hess vírusok!
Hogy telt a karácsony? Sok-sok finomságot ettünk. Voltak meghitt beszélgetések, összebújások, céltalan punnyadások, játékok. Jó volt. Együtt voltunk és élveztük. Eltalált ajándékok, csillogó szemek.
Mindenkinek ilyen karácsonyt kívánok!

Mire volt a némaság? A titkolózás? Hát én ezeket készítettem karácsonyra:
Egyik tesómnak:

Egy pasis ajándék:

Barátnőm hugának:

 Kishúgomnak:

 Hugom barátnőjének:

Egyik unokatesónak (szabásminta egy régi Burdából 1991/3):

Egy barátnőm fiának:

Sógornőmnek:

Azt hiszem azt kell mondjam, hogy a teljesség igénye nélkül, mert a nagy titkolózásban lehet, hogy valami v. valaki kimaradt. Ha eszembe jut pótolom! :-))10 megjegyzés:

 1. Annyi szépséget varrtál, hogy a szám is tátva maradt!!!
  Táska bolondságom miatt a kedvencem: a tesódnak varrt táska.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon klasszak! Jó sok munka lehet bennük!
  Jó méretes lett az övtáska, vagy csak a képen? De nagyon jól néz ki az is! Meg minden :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon sok szépséges dolog került ki a kezed közül! Gratulálok! Biztosan nagy volt a megajándékozottak öröme.

  VálaszTörlés
 4. Csudás termés, fantasztikus, hogy erre a sok szépségre mind jutott időd, és még a többi készülődés, és a család!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Lányok!!! :-))

  Cimbi: Tesómnak annyira megtetszett a Neked készített bugyor, hogy egyből ő is szeretett volna egy olyat a gyöngyös barátnőjének! :-)

  Kaccat: Az övtáska nem kicsi (olyan közepes), de a 4 éves fiamon készült a fénykép, mert ő volt a próbababa :-)) Egy 8 éves nagyon vékony kislánynak készült!

  Bruercsi, Abile: köszönöm Nektek is a kedves szavakat. Nagy-nagy öröm volt!

  VálaszTörlés
 6. Én vagyok a kishug, és szuper lett az ajándék, nagyon nagyon örülünk neki! Azért egy betegség nem hiányzott, hogy élesben is kipróbálhassuk, de hát ez van. :) Alig várom, hogy holnap a barátainknak is eldicsekedhessek. :)

  VálaszTörlés
 7. Békés, boldog, sikeres új évet kívánok Neked és családodnak!

  VálaszTörlés
 8. Szia!

  Enyém lett a gyöngyös bugyor, nagyon eltalált ajándék volt, a hugicáddal nagy örömet okoztatok! Cipelem magammal mindenhova, végre egy helyen a sok kincsem :) Ha kíváncsi vagy, mi is készül a sok gyöngyből, nézz be hozzám a blogra, szép lassan feltöltöm az ékszerekről a fotókat. Gyönyörű munkát végeztél, még egyszer nagyon köszönöm!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon örülök, hogy tetszik! Nagyon izgultam, de amikor a kishúgom meglátta és felsikoltott, akkor már reméltem, hogy tetszeni fog :-))
  Sok-sok örömöd legyen vele!

  VálaszTörlés