Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2012. július 31., kedd

Kékben utazom...

Nemrégiben csináltam ezt a táskát, amit Ildikó táskája ihletett. Nagyon tetszik a technika. Most kékben próbáltam ki!
Egy technika, két táska. Jó móka! :-))Meg a reciproka! :-)
4 megjegyzés:

 1. Nagyon jók lettek !igazi jó a mérete is!

  VálaszTörlés
 2. ohó, hát ez valami nagyon ott van! Szín/forma/méret tökély! Ráadásul, ha jól értem egyet szabsz, kettőt varrsz alapon működik?!

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm!
  Mintájából lesz kétféle! A táskából kettőt kell szabni :-)
  Két csíkot varrok össze. Jelen esetben egy kéket és egy vaj színűt. A kék kb. kétszer szélesebb, mint a világos. Mondjuk 6 : 3 Ez szerintem változtatható és kísérletezhető.
  Aztán az összevarrt csíkokat felszeletelem négyzetre, majd átlósan elvágom. Így lesz kétféle háromszögem. Utána már csak rendezgetem és tetszés szerint újra négyzetre varrom.
  Remélem elég érthetően írtam...

  VálaszTörlés
 4. Köszi a leírást, elraktároztam az agyam egyik sarkában, ha elfelejteném, akkor meg tudom, hová kell jönni!

  VálaszTörlés