Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2012. január 31., kedd

Laptop táska

Csináltam egy laptop táskát. Csakúgy! Mert nincs mit beletenni ;-) Izgatta a fantáziámat, nem hagyott nyugodni, így elkészítettem. Még mindig kékből. Mérete: kb. 38 x 28 cm


Köszönöm, hogy bekukkantottál hozzám! Legyen szép napod!

2012. január 28., szombat

Hopi-Patch 3.

"Varrjunk közösen!" játék 3. feladata: drezdai tányér. Bevallom még nem varrtam ilyet ezelőtt. Nem is tudom miért..... pedig nagyon mutatós!


Lesz már nekem szép takaróm! :-)

Egy kis kiegészítés: a blokk mérete végül 35 x 35 centi lett. Az elkészítési időt csak hozzávetőlegesen tudom, mert:
1. Egyik este kivagdostam a szirmokat.
2. Aztán egy másik alkalommal összevarrogattam őket (géppel) Itt van róla egy jó kis videó.
3. Végül harmadik este tévézés közben felöltögettem az alapra.

2012. január 24., kedd

Amit már

nagyon régóta szerettem volna megmutatni. Karácsonyra készült a barátnőmnek. Sajna mindkettőnk sűrű teendői miatt, csak most sikerült az átadás-átvétel. Az öröm nagy volt! :-)




2012. január 23., hétfő

Hopi-Patch 2.

"Hopi-patch - Varrjunk közösen!" játék második blokkja: a kelta.
Imádtam csinálni. Az enyém ilyen lett!


Mérete 28 x 28 centis. Igazodtam az előző blokkhoz. Annak a kész mérete is ennyi.

2012. január 22., vasárnap

Kékség

Valahol, egy blogerinánál olvastam, hogy kék anyagok szaporodnak.... Be kell látnom igaza van. Nekem is kékből van a legtöbb, pedig ritkán nyúlok vásárláskor a kékhez. Mégis hömpölyög a kék a szekrényben. Megint elhatároztam, hogy nekilátok és csökkentem a készletet. Kékfeldolgozó üzem lesz! :-) Most ezt csináltam. Nekem egy uzsonnás tatyó jut eszembe róla :-)

2012. január 17., kedd

Újrahasznosítás

Az újrahasznosítás jegyében csináltam magamnak egy táskát. Kiselejtezett farmerokat vettem elő, hogy jó kis masszív és tartós legyen. Szabásmintát én kreáltam hozzá, de maga a fazon nem újdonság. Szerettem varrni és mindenféle színvariáció motoszkál a fejembe. Szerintem csinálni fogok még. :-)


Az ilyen fazonú táskákról mindig a fésűskagyló jut eszembe.

:-)

2012. január 13., péntek

Magam kedvére! :-)

Varrógépem új ruhát kapott!


Ezzel nevezek az aprófecnire is, mert a blokkot apró maradékokból csináltam.

2012. január 12., csütörtök

Hopi-Patch 1.

Hopi-Patch játék első blokkja. Az enyém ilyen lett. Kiindulás négyzeteim 24 x 24 centisek voltak.


2012. január 10., kedd

Karácsonyra készültek 2.

Avagy lehull a lepel! :-)
Na, akkor egy kicsit bővebben! :-) Csináltam egy kb. 45x45-ös blokkot szendvicsbe. Előlap, flíz, hátlap. Vettem egy 150 x 200-as babysoft takarót. Erre varrtam rá a blokkomat (hátlap van felül). Varrás úgy történt, hogy félbehajtott takarót "elharmadoltam" és a középső harmadba helyeztem a blokkot és levarrtam a három oldalát. Így egy zseb lett belőle. Aztán kell hajtogatni és a végén az összehajtott takarót be kell fordítani a zsebbe. Így szépen kifordul a blokkom. Remélem egy kicsit érthetőbb lett így! :-)

Az előző bejegyzésben bemutatott "párnák" így működnek.

Kiterítünk.

Hajtogatunk.

Fordítunk.

Megint hajtogatunk.


Aztán újra fordítunk.


Végül befordítunk és tádám!

Kész! 2 in 1 Takaró és párna.
Nem saját ötlet! Sajna az eredeti forrásra nem emlékszem pontosan. Egy foltos könyvecskéből merítettem ihletet. Nagy sikere volt a családban!

Karácsonyra készültek






Ezek a látszat ellenére nem párnák, bár annak is lehet őket használni. Nem sokára felrántom v. lerántom(?) :-) a leplet! :-)

2012. január 9., hétfő

Hopi-patch

Beneveztem Hopi-patch "Varrjunk együtt!" játékára. 25 blokkot fogunk megvarrni év végére.
Nem titkolt szándékom, hogy varrjak magunknak a franciaágyra egy takarót, csak olyan nehezen szánom rá magam. Most már a motiváció is megvan! :-) Nagyon remélem, hogy így elkészül! :-)

2012. január 7., szombat

Puding vagyok!

Valahogy olyan hangulatba kerültem, hogy nem tudok írni.
Az ünnepek békében teltek. Izgalmas volt a várakozás, csodás hangulatot hozott a karácsony  és az új év is békésen köszöntött be. Sütöttem nagyon isteni sütiket, ettünk finomakat (sajnos ez meg is látszik), jól éreztük magunkat, kellemes időt töltöttünk együtt, a családtagjainkkal, közelebbi és távolabbi rokonainkkal. Volt idő pihenésre is, én mégis olyan hihetetlenül és végtelenül kimerültnek érzem magam, hogy nem bírok írni....meg fényképezni, feltöltögetni, lekicsinyíteni stb. El fog ez múlni?????

Karácsonyra készült sok ajándék. Le is fényképeztem néhányat, sajnos nem mindent :-( Van egy kép, ami még a puding állapotom előtt készült. Akkor még nem rakhattam fel...

Van itt babaágyba rácsvédő, lovas párna rajongóknak, papírzsepitartó és kistáska egy apró hölgynek. Ja! Meg egy katicás hajcsatt-tartó.