Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2011. november 27., vasárnap

Nászajándékba

készült ez a takaró. Emiatt is írtam keveset. Nagy munka volt. Mérete 240 x 240 centi.
Voltam Csokifolt-Áginál tűző tanfolyamon. Fantasztikusan jó volt.  Már tűzögettem én magamtól is, és nagyon hamar rájöttem, hogy ez bizony csak rengeteg gyakorlással fog menni. Ágitól tanult szakmai fortélyok megvilágítottak néhány homályos foltot. A gyakorlást azonban semmilyen elméleti tudás nem helyettesíti. Rengeteg mindent tanultam, ez a takaró azonban (még) "kukacolva" készült :-)Kelta csomó a közepén. A kereszt a férfit jelöli, a kör a nőt. Az egymásba fonódás, a folytonos összekapcsolódás jelentését nem kell magyarázni. :-)

12 megjegyzés:

 1. Nagyon-nagyon szép! Nem csodálom, hogy nagy munka volt! Le a kalappal!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű, és a szinek is nagyon jók együtt. Én is Áginál voltam tanfolyamon, és nagy igazság, hogy rengeteget kell gyakorolni.

  VálaszTörlés
 3. ááááááá szóhoz sem jutok :D Gyöngyörű!  Amíg az ember lánya nem megy el tanfolyamra, addig nem is tudja, hogy milyen messze van a tudása a valódi tűzéstől :D

  VálaszTörlés
 4. Hűha! Ejha!
  Gyönyörű!
  Nem aprózod! :)

  VálaszTörlés
 5. Fantasztikusan szep. A minta is a szinek kombinacioja is tokeletes

  VálaszTörlés
 6. Roberta, leesik az állam! Gyönyörű lett! Asszem, engem nagyon sokáig kellene verni ahhoz, hogy ilyen nagy méretűre adjam a fejem (vagy nagyon sokat kellene fizetni???) Egyszer varrtam egy 3x3 métereset az oviba - na akkor fogadtam meg, hogy soha többet! :-))))))

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm lányok! :-)))

  Kaccat: Igen. Nekem is rá kellett jönnöm, hogy mennyire nem tudok szabadgépitűzni. :-) Pedig mindig hatalmas lelkesedéssel és némi büszkeséggel raktam fel a tűzött munkáimat (is). :-))

  Huligánlány: Egy-egy ilyen nagyobb darab után én is elbizonytalanodom, de aztán újra jön egy huzat és csinálom! :-)
  Biztos van az a pénz! :-) Ezt takarót azonban a legjobb barátnőm kérte. :-)

  VálaszTörlés
 8. Mindig csak darabokban láttam, de a végeredmény csodaszép lett! :)

  VálaszTörlés
 9. Ez csodaszép!!
  akkor is, ha "csak" kukacolva van :))

  VálaszTörlés
 10. :D Csak óvatosan az értelmezéssel... :D :D
  Nálunk egy üvegfestett kép lett értelmezve, úgy hívják Dániel... :D :D
  Egyébként nagyon szépet alkottál, szépséges ajándék. :D

  VálaszTörlés