Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. május 18., kedd

Újra dália

Teljesen megfertőződtem. Magával ragadott a dália! Annyira tetszik! Olyan gyönyörűen alakulnak ki a szirmok és tele van a fejem, hogy még milyen szín összeállításban próbáljam ki. Na meg nagyon jól lehet hasznosítani, a máshol nem igazán szerencsés anyagokat.
Én azért tettem egy-két biztonsági lépést a dáliánál. Amikor hajtogatom a szirmokat, akkor minden szirmot leöltök egy-egy öltéssel. Kissé macerásabb így, de megütne a guta, hogy ha megcsinálok egy táskát ezzel a mintával, vagy egy párna huzatot és szétbomlana a használat során, mert lássuk be ennek megvan az esélye. Szóval én leöltök :-)
Kipróbáltam a 6szirmút is, de az nekem az valahogy nem akar összejönni. Abile írta, hogy ott csalni kell egy kicsit és össze kell húzni a szirmokat, hogy összeérjenek, de nekem az nem lett jó. Majd még utánagondolok a dolognak, de lehet maradok a 8 sziromnál. Az bevált.
Második nekifutás:


3 megjegyzés:

 1. Ez is nagyon szép lett :-)
  Nem értek hozzá, de ha nagyobb négyzeteket szabsz, akkor lehet, hogy kijön a 6 szirom is, nem? Nagyobb távolságot tudnak lefedni, lehet, hogy elég 16x16 vagy 17x17 cm is. De ez csak egy ötlet, hiszen még soha nem csináltam ilyet. Igaz, hogy ahhoz nagyobb alap is kell, és azzal együtt az átlók is nőnek... Vagy nem tudom, hogy pl ha nem pont négyzetből indulsz ki, hanem pl 15 magas 17 széles, akkor torzul e.
  A végén még én is nekiállok :D

  VálaszTörlés
 2. Nem adom fel! :-) 17x17 cm négyzetekből csináltam az első (kék) dáliát. Addig úgysem nyugszom, amíg rá nem jövök, hogyan kell 6 sziromból is szépet csinálni.

  VálaszTörlés
 3. Te jó ég. Megnéztem közelebbről is. Végig gondolnom is fárasztó, hogyan készül...elismerésem! Te aztán kitartó vagy :)

  VálaszTörlés