Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2012. szeptember 5., szerda

Arany rigó legendájaArany rigó legendája

Valahol messze, bizotsan az Óperenciás tengeren túl, de talán még az Üveghegyeken is túl, a Tündérek erdejének legrejtettebb zugában élt egy arany rigó, Napocska.
Olyan szépséges volt, úgy ragyogott, hogy a napra lehetett nézi, de rá nem. Szépsége azonban, semmi nem volt a hangjához képest. A kis rigó mikor dalra zendített, az ember elolvadt a gyönyörűségtől. Megbabonázott mindenkit, míg énekelt. Mindenki, aki élt elfelejtette búját, baját, az idő megállt egy pillanatra, a gondok tovaszálltak.
Igen ám, de mégegy különlegessége volt Napocskának, az arany rigónak! Énekétől arannyá változott körülötte minden! A fákon a levelek, a virágok, a fűszálak, a kövek, a gombák, de még az apró bogarak is.
Sokan szemet is vetettek rá. Meg akarták szerezni maguknak.
A Tündérek mélységes, varázslatos erdejében azonban, valaki vigyáz a kicsiny arany rigóra. Zafiró a kék sárkány…Álomjáró Bozsomati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése