Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2012. szeptember 4., kedd

Napló borító és az arany rigó legendája

Amikor varrok, akkor teljesen megnyugszom és a fantáziám olyankor szabadon nyargalászik. Ez történt most is, miközben ezt a napló borítót varrtam. Egy tanító néni kapja, aki nagyon szereti a sárga és a kék színt.

Nem tudom kinél hogy működik, de én napokig, "rágódom" gondolkodom egy-egy szöszmögésen. Mosogatás, főzés, takarítás közben és útban a bolt felé, sorban állva a postán, meg még este félálomba is. Előfordul, hogy több szálon is futnak a dolgok. Aztán amikor fejben már megvan hogy mit is szeretnék, akkor rajzolgatok, tervezek, számolok. Anyagokat válogatok, rakosgatok, pakolok. Végül bele is vágok. Az anyagokba, meg a dolgok közepébe is! :-)

Szóval így történ ez most is. Miközben varrtam és hímeztem, még egy kis történet is belefészkelte magát a fejembe... Mocorgott, fészkelődött, végül kikívánkozott!
Így született meg ez a napló borító és az arany rigó legendája!


Folyt. köv.


7 megjegyzés:

 1. Micsoda fantasztikusan gyönyörű, mesés alkotás! Majd megszólal... :-)))

  VálaszTörlés
 2. nem szeretem a kék színt de ez most nagyon gyönyörűű!!!

  VálaszTörlés
 3. Igen, ez a tervezgetés nálam is hasonlóan működik. A Tiéd eredménye pedig gyönyörű!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm kedves szavaitokat! És, hogy bekukkantottatok hozzám! :-)

  VálaszTörlés