Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. augusztus 23., hétfő

Csinálgattam is ezt-azt...

Utolsó napokat éljük a nyári szünetből és bizony bokros teendők vannak. Tanszer vásárlás, tankönyv átvétel, orvosi vizsgálat, fogászat, szemészet, beindult a bajnoki szezon is, edzések, meccsek követik egymást, sokszor 4 helyen kéne lennem egyidőben :-) Megszoktam már. Jó volt egy kis szusszanás a nyáron, de újra beindul a pörgés. Megkezdődik az iskola, óvoda, lesz szülő értekezlet itt is, ott is, amott is. Beindul a néptánc is újra... Sorolhatnám még. Nem panaszként írom. Nekem ez lételemem. Imádok nyüzsögni! :-)
Többen kértek tőlem ezt-azt, na meg nem is tudnék meglenni alkotás nélkül. Így hol hímezgetek, hol hámozgatok, hol varrogatok, hol tervezgetek. Kint a kertben, bent este a tévé előtt, két edzés között, amíg alszik Zsizsi ... stb.
Sokminden zajlott mostan minálunk. Volt nagy családi banzáj. Megünnepeltük a kisoroszlánok szülinapját. Olyan jó volt, hogy összejött a család. Többször vigyáztam a nagyobbik hugom lányaira. Így öt gyereket kormányoztam. Na, nem rettentem ám meg! :-))) Imádom magamkörül a gyerekzsivalyt!!!! Sajnos betegség is felütötte nálunk a fejét. Kezdte a nagyfiam, aztán Zsizsi (szerencsére nála csak egy kis orrfolyás van), de én dögrováson vagyok!!!! Fáj a torkom cefetül, alig van hangom (nagy öröm az uramnak :-)) Feszít, lüktet az egész arcberendezésem, nem kapok levegőt, hasogat a fülem. Azért bírom és kicsit tudtam pihenni is, meg szöszmötölni is.
Íme az elmúlt idő termése. Néhány mobiltartó. Kérésre is csináltam, meg a magam örömére. Nagyon tetszik ez a hímezgetés-hámozgatás :-))
Meg néhány pikk-pakk pénztárca. Ebből is néhányat kérésre, néhányat meg csakúgy! Biztos lesz gazdája azoknak is!

8 megjegyzés:

  1. Azok a mobiltartó tokok... Gyönyörű a hímzésük! Nekem is ezek az öltések jönnek nagyon be! Megfogadtam, iskolakezdésig már semmit nem készítek, de ilyen gyönyörűségek láttán szó szerint elvonási tüneteim vannak... :DDD

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a méltatást!!! irulok-pirulok, de nagyon jól esik!!! :-) Te oldaladon is belinkelt rokokó hímzéses könyv hozott lázba! Ki kellett próbálnom és azóta nem bírom abbahagyni :-)) Még a szalaghímzéssel szemezek, de nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Remélem, megmutatod a mobiltokokat ! Vagy legalább egyet :))
    De annyira rossz ez a divat, hogy mindenki kollázst tesz fel :(( Én meg csak meregetem a szemem :))
    Pussz !

    VálaszTörlés
  4. Azért hétvégére gyógyulj meg mindenképp!!!!
    Csodásak a mobiltokok! Ó, ha én így tudnék hímezni.... de nem tudok, ezért inkább marad nekem a hámozgatás.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lányok!
    Nagyon remélem, hogy hétvégére jól leszek. Ha mozgó képes (egyelőre az vagyok) állapotban leszek, akkor mindenképpen megyek a blogtalálkozóra!!! :-) Ki nem hagynám!!

    Gina bevallom, nem gondoltam, hogy viszek mutogatni valót... Rámtört az önbizalom hiány. Régi, nagy varrók között olyan kezdőnek érzem magam (az is vagyok)...de akkor összeszedem magam és viszek néhány dolgot. Mobiltartót is.:-))) Hátha tanulok! Tanácsokat, kritikát szívesen fogadom, tanulok belőlük!

    VálaszTörlés
  6. Pedig én éppen azt akartam javasolni, hogy nem akarsz a hímzésekből tutorialt csinálni?
    ha közelebb lennék Pesthez biztos, hogy járnék hozzád órákat venni!
    Mert ezek már megint olyan gyönyörűségesek!
    főleg ami nagyon tetszik, (a többin kívül:D) a középső sorban a jobb szélén talán búzavirág?

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Kaccat!!!
    Nézzél be Berry oldalára (Szín-folt)! Oldalsávomban fentvan. Neki van rengeteg linkje! Jó kis gyűjtemény! Na ott (is) leltem rá a rokokó hímzés könyvre! Szerintem jó kis könyv!

    VálaszTörlés
  8. Ezek valami szépségesek! Remélem a talin megtalállak és meg tudok legalább egyet nézni közelebbről. A hímzéssel kombinált varrás amúgy is gyengém!! :))

    VálaszTörlés