Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. augusztus 6., péntek

Hallgatásom oka

Régóta csend honol nálam. Ez szó szerint így van. Csak  a varrógép zümmög fel időnként, aztán megint csend. Fiaim nyaralnak a mamánál. Már lassan egy hete. Én pedig átadtam magam a varrás szenvedélyének. Csak úgy telnek a napok és én csak tervezek, vágok, szabok, rajzolok, újravágok, varrok, elrontok, újranekifutok. Vannak tanulóköreim, de van sikerélményem is. Na meg sokat böngészgetek a neten, amitől újabb és újabb ötleteim lesznek és már olyan katyvasz van a fejemben, mert legszívesebben mindent kipróbálnék azonnal. Hiába írtam listát, annak már se vége, se hossza.
Viszont azért már hiányoznak a fiúk!!! Nagyon!!! Még egy hétig távol lesznek. Messze a Tiszánál egy pici faluban. Anyósom imádja őket és ők is imádják M. mamát. Fantasztikus helyen vannak és nagyon-nagyon jó dolguk van. Mama lesi minden kívánságukat. Süt-főz nekik, amit csak kiejtenek a szájukon, strandra járnak, unokatesókkal játszanak a faluban. Mindig élményekkel telve jönnek haza! Hiányoznak! Nagyon! De tudom, hogy ezek a nyarak majd melegséggel tölti el a szívüket, ha visszagondolnak rá. Azt hiszem ez az élmény az ami a legtöbbet ér!

Ez a gyönyörű virág most nyílik a kertünkben. Hatalmas kéttenyérnyi virágai vannak. Tavaly vettem, mocsári hibiszkuszként árulták. Semmi köze a mocsárhoz, még csak nem is vízigényesebb. Természetesen kell locsolni, de bírja a tűző napot és a (nálunk) mostoha körülményeket. Évelő növény, de télen teljesen elszárad és tavasszal új hajtásokat hoz a földből. Szegényt megviselte, míg a kölyök kutyánk "felnőtt", de dacolva a többszöri kikaparással, megrágással, tőből való letöréssel, íme pompázik. Amiért ilyen szívós és mindennek ellenére így pompázik, amiatt mégjobban szeretem! :-))

7 megjegyzés:

  1. Nekem is ilyen nyaraim voltak. A mai napig visszatérnek hozzám az akkor érzett illatok, hangulatok...
    Nagyon-nagyon jó volt. Hálás vagyok a mai napig drága nagyszüleimnek azokért a nyarakért. Kevés olyan dolog van, ami annyira megmaradt bennem. Úúúgy visszamennék! :))
    Csak eltelt azóta majd' 40 év. Nagyszüleim már máshonnan figyelnek ránk. A kis tanya helyére is egy nagy ház épült... Viszont pár év múlva talán már én leszek az a nagyi, aki ugyanezeket az élményeket adja az unokáinak. Alig várom! :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor nagyon-nagyon jó volt Neked! :-)))
    Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nekem, a fiaimnak ez megadatott!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Jó volt olvasni az írásodat. Irigylésre méltóak a fiaid és Te is! Az én lánykám is 1 hónapos "Éva mama"-s nyaralás után jön ma velünk haza. Évek óta nem volt hajlandó a lányom "leszakadni a szoknyámról", de idén megtette és nagyon örültem neki, csak miatta! ...és azt mondta a minap "...nagyon szép nyaram volt, nagyon jó itt lenni!"
    A virágod maga a csoda, gyönyörű!
    Az inspirációkkal óvatosnak kell lenni (saját tapasztalat!), mert néha annyi éri az embert, hogy lebénítja, elbizonytalanítja, összekutyulja. Remélem mihamarabb láthatom az elkészült műveket!!!!

    VálaszTörlés
  5. nagyon szépen írtál a fiúkról és a nyarakról :-)
    a zűrzavar érthető, gondolom próbálod kihasználni az időt (na meg múlatni :D)
    nekem ha zűrzavar van, vagy belevágok és menet közben letisztul, vagy hagyom, hogy megérjen :-)
    ÉS NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY MIKET ALKOTTÁL! mikor mutatod? :D

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Lányok!
    Legidősebb fiam válik le tőlem nehezen. Most már azért könnyebben, mint régen, de ő tud a legnehezebben elindulni. Aztán már minden rendben van és rájön ő is, hogy kár lett volna kihagyni. Kell egy kis lökés nekik néha! :-)

    Nem sokára felrakom a műveket is, csak van, amit kérésre csináltam és még nem jött válasz, hogy jó lesz-e...AZtán lesz tádááám! :-)

    VálaszTörlés
  7. A virágtól eláll a lélegzetem, úgy csodálom. Egy kicsit irigy vagyok :) Jó értelemben, ha lehet úgy :) Az AZ árnyalata a rózsaszínnek,ami kedvencem a kedvenc színemen belül :)

    A fiúkat is irigylem. Őket meg nosztalgikusan :) Az egyik nagyszülőkkel laktunk, és átmentünk a másikakhoz nyaralni.Közel laktak, így így igazándiból minden 7 végén mentünk, nyáron több napot voltunk ott.
    Nagyon szerettem. Olyan jó lenne, ha mindenki gyerekkora ilyen lehetne...

    VálaszTörlés