Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2011. január 18., kedd

Szedres "süti"

Amit most mutatok, már nem teljesen újdonság, de mégis. Kerek pénztárcát, azaz aprótartót csináltam már. ITT megnézhetitek.
Ami a különlegessége a dolognak, hogy most horgolással kombináltam. Ez nem saját ötlet. Colette-nél láttam. Az ő hangulatbonbonjai csodásak. Szívet és szemet melengető, gyönyörködtető. Kedvet kaptam, hogy kipróbáljam. Innen is köszönöm Neki! :-)
Az úgy volt, hogy elég hosszú időre pihenni küldtem a varrógépemet, de a kezeimnek nem tudtam parancsolni. Valamit muszáj volt csinálnom, így előkerült a fonalas doboz. Horgolgattam mindenféle virágot, meg ezt, meg azt, meg korongokat. Többet is.
Íme az én horgolt, varrott, kerek aprótartóm.

Nekem egy szedres muffin jut az eszembe róla. Kedves anyósom csinál isteni finom szeder tortát, aminek pont ilyen színe van. Hmmm...nyam. Kedvem lenne beleharapni! :-)


7 megjegyzés:

 1. Nagyon szép lett! Én is gondoltam már egy bruercsis ilyenre, csak azokat a korongokat nem tudom, hogy is kell csinálni, mármint a szaporítás mértékét nem tudom, de biztos ki lehet nyomozni valahonnan...

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm! :-)
  Először én is csak próbálkoztam. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy ilyenem! :-)
  http://picasaweb.google.com/foldiroberta/HorgoltViragok2#
  A 9-12 minta jó kis kiindulási alap volt.
  Szóval Bruercsis korongra fel! :-))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon csini! Tényleg olyan "harapni való" :D

  VálaszTörlés
 4. Csudajó lett! Szép színeket válogattál egymás mellé!

  VálaszTörlés
 5. Nyam-nyam! És még pénz is van benne, csodajó, tényleg szeder és szederkrém :)

  VálaszTörlés
 6. Nincs mit:-) Leljed bennük örömöd:-)

  VálaszTörlés