Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. október 2., szombat

Mihály-napi vásár

Megvolt az oviban a Mihály-napi vásár. AZ idő kegyes volt hozzánk és nem sütött ugyan a nap, de legalább nem esett az eső! Régi hagyomány ez nálunk az oviban. Mihály napján, délután összegyűlik az ovi apraja-nagyja. Az óvoda udvarán kis műsor várja a gyerekeket és szüleiket, aztán kezdődhet a vásári forgatag.
A lényege ennek a rendezvények a jótékonyság. Csoportok külön-külön asztalnál árulják a portékákat. Hogy miből lesz portéka? Hát a szülők felajánlásaiból és az óvó nénik szöszmötöléséből. Ez lehet bármilyen kézműves dolog, sütemény és az idén volt arcfestés is. A lényeg, hogy apróságokról van szó, amit jelképes összegért árulnak. A befolyt összeg az ovié lesz.
Büszke vagyok magamra, mert amit én készítettem, az mind elfogyott :-))
Csináltam ugye a filc-fityegőket, aztán csináltam még tulipános fityegőket (ezekről nem készítettem külön fényképet) és dundi kis puha szíveket, csak úgy dísznek. Ezeknek a szívecskéknek az ötletét Ginától vettem (köszönöm), csak az enyémek nem illatoztak a levendulától. Csupán flízzel voltak puhára tömve.
Íme néhány kép:


Na és az arcfestésről :-))


5 megjegyzés:

 1. Gratulálok! Nem volt kérdés, hogy ezek a szépségek mind új otthonra találnak!
  Kisoroszlánod pedig tündéri :D

  VálaszTörlés
 2. örülök, hogy mindened elfogyott ! Sok szépséget készítettél :))

  VálaszTörlés
 3. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a vásár! Sok szépséget készítettél és az arcfestés is remek lett! Most már az óvónéniken áll, hogy jól használják fel a bevételt! :)

  VálaszTörlés
 4. Nem csodálkozok rajta, hogy mindened elfogyott!! Valódi kincsekre bukkantak a vevőid!

  VálaszTörlés