Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2011. február 28., hétfő

Mindörökké lego

BIONICLE. Akinek fiú gyerekei vannak, azok szerintem tudják miről beszélek. Kb. 10 évvel ezelőtt kapta a nagyfiam az első darabot. Kicsit fenntartással fogadtam, kétkedve néztem. Ez egy szörny-robot. Van ennek értelme??? Lego ez is, de mi haszna? Aztán szépen gyűltek a toah-k, noah-k, piraka-k, rahkshi-k és stb. Ja, és ezekből mindegyik fajtából 5 elem (tűz, jég, víz, föld, és talán méreg?). A lego gyártók tudják mitől döglik a légy! 10 év nagy idő, azóta született még két fiam.
Na mármost az egy évben előforduló ünnepek/alkalmak beszorozva a szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik számával, mindez háromszor. Egyszer utána számoltam. Az, hogy mennyi lego-robot gyűlt össze, le sem merem írni, amikor meg elkezdtem beszorozni a darabszámot ezeknek a robotoknak az árával....
De! A fiúk szeretik! Sokszor előkerül és ezekből is lehet építeni és ha nem elég szörnyű az eredeti, akkor lehet mindenféle mutáns-hibrideket összerakni. Kezdeti kétkedésem elmúlt az értelmét illetően. Már csak azért is, mert két napja csend és béke honol a házban.
Ezért :-))

6 megjegyzés:

  1. Ismerős:) Nálunk is sok Bionicle lego, és más lego vendégeskedik, amit a nagyobbik fiam gyűjtögetett össze, és most a két kisebbik élvezi ennek hasznát! :)

    VálaszTörlés
  2. :-) Mindenben van valami jó :D
    Sokáig azt gondoltam, hogy a fiúk játékai olcsóbbak mint a sok Barbie és kiegészítői, de már látom, hogy a fiúknak is kitalálták :D

    Egyébként pedig nagyon édesek, ahogy elmélyülten "dolgoznak" :D

    VálaszTörlés
  3. Nálunka váras lego a menő! Szerencsére a Vaterán sikerült olcsóbban beszereznem egy várat, plusz ajándéko a rokonoktól. Nálunk is tök jól el van a fiú gyerek vele, de sokszor még a lányom is csatlakozik hozzá....

    VálaszTörlés
  4. Na igen! a Fiús játékok sem olcsók! SŐT!
    Van "rendes" lego is. Az is sokszor előkerül. Hiába, ez tényleg egy örök játék!

    VálaszTörlés
  5. "mert két napja csend és béke honol a házban" HAhahahaha! És ha elkészült a hibrid, akkor nem indul be oltári hangerővel a "Piúú piúú! Drrsssrs! Krsssshhhhh!
    ?

    VálaszTörlés