Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. február 8., hétfő

Varrógép 1.

Jelenleg egy ezeréves (na jó ez túlzás:-)) Toyota varrógépem van. Anno amikor megvettem, még nem tudtam varrni. Egyáltalán. Ezen a gépen tanultam meg. Kezdtem ezt, elsőszülött fiam baldahinjával és ágyneműjével, aztán kedvet érezve folytattam függönyökkel a szobánkba. Aztán annyira felbátorodtam, hogy nekivágtam egy hálózsáknak, kisnadrágnak, kispulcsinak, kisingnek... Nem volt megállás. Beleszerettem. Életemnek azonban mindig jött egy-egy olyan szakasza, amikor a varrógép jó mély feledésbe merült. Időközben született mégegy fiúnk, aztán építkezésbe fogtunk, beíratkoztam főiskolára, újra kopogtatott a gólya... Most viszont, hogy legkisebb fiam is elkezdte az ovit, hát rámszakadt egy "csomó" szabadidő és én leporolgattam a varrógépemet. Sajnos nagyon hamar kiderült róla, hogy bizony elhasználódott, elkopott az évek során. Karácsonyra a családomnak foltos dolgokat szerettem volna csinálni, ezért mielőtt belekezdtem volna, átadtam egy mesterembernek, hogy nézze meg tud-e vele valamit kezdeni. A szerelő megnézte, megjavítgatta, kicserélt néhány alkatrész, de azt mondta ne reménykedjek. Sajnos a műanyag alkatrészek elkoptak és bizony húzós áron lehet csak kicserélni, viszont az egész gép nem ér annyit. Szomorú lettem, de nekivágtam a karácsonynak... Varrtam reggel, varrtam délben, varrtam este, varrtam éjszaka és egyre inkább szembesültem a varrógépem hibáival és súlyos hiányosságaival. Mire eljött a karácsony megérlelődött bennem, hogy kell/szeretnék egy új varrógépet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése