Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. szeptember 18., szombat

Babát varrok...

Soha nem éreztem késztetést a babavarrásra. Ennek több oka is lehet. Talán, hogy csak fiaim vannak. Talán, hogy anno én sem voltam nagy babás. Volt babám, időnként babáztam is, de rendszerint a babaruha varrásánál és a frizura igazításnál félbe maradt mindig. Tüske frizurásra vágott babát, már elég nehéz fésülgetni ;-)
Egy pár napja azonban befészkelte magát a gondolat a fejembe. Motoszkált, kapirgált, el kezdett feszegetni. A neten egyre másra futottam bele a babavarrós oldalakba. A nem babavarrók is elkezdtek babát varrni/kapni. Nemrégiben szerttettem egy hatalmas doboz fonal maradékra...
Aztán belevágtam. Sok-sok baba megnézése után rajzoltam magamnak egy sablont. Azóta már kiderült, hogy javításra szorul, de majd legközelebb! Babafejnek nagyon tetszett/tetszik a waldorf babafej, így megpróbáltam azt követni. Tetszik a pufi arca, a fitos orrocskája. Édes nagyon. Aztán Rilla oldalán találtam egy fantasztikus haj-felvarrás útmutatót. Innen is köszönöm.
Kérdezgettem a fiaimat, hogy nekik hogy tetszik. Én mégiscsak elfogult vagyok, hiszen már napok óta forgatom, varrogatom, igazgatom, nézegetem.
Legkisebbem első kérdése az volt:
- Anya és hol van a bőre???
Ugyanis elég hófehér lett a lelkem :-)) Maradék anyagokból fogtam hozzá, mert nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán sikerül-e, így nem vásároltam be hozzá mindenféle kelléket. A teste maradék lenvászonból készült és flízzel töltöttem meg, a feje pedig egy fehér pamut pólóból. Megvarrtam a szemét, száját, amit aztán ki is bontottam, mert nem tetszett, de kap másikat.
Középsőm pedig már meg is rendelt tőlem magának egy másik babát, csak fiú legyen, bundesligás frizurával :-o és focis szerelésben :D
Bevallom nem is gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad, hogy ennyire meg lehet szeretni. Már-már gyermekemnek érzem :-)))
Az első babám! Egyelőre még pucéran.
Haj nélkül:
Itt pedig már hajjal:

8 megjegyzés:

  1. nagyonnagyonnagyon jól sikerült!!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia itt is! :-)
    Nagyon ügyesen sikerült így elsőre a baba is meg a haja is!!
    Bátran vegyél babatestanyagot, nem fogod megbánni még szebb lesz a teste. A bundesliga frizura foci szereléssel nagyon jó ötlet :-)) kíváncsian várom a beszámolót a fejleményekről.
    Jó munkát kívánok, ha bármiben segíthetek írj nyugodtan!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nekünk is tetszik!
    Az ígért fényképekről nem feledkeztem ám meg, csak torlódnak a dolgaim....
    Judit és Panna

    VálaszTörlés
  4. ...és megszületett Bozsomati 4. gyermeke!! Isten éltesse őt és főképp Anyukáját!!! :))
    Micsoda különbség a haj nélküli- hajas verzió! Nagyon helyes lett, kíváncsi vagyok a ruhatárára!

    VálaszTörlés
  5. Hajjal nagyon édes, anélkül kissé Casper-szerű, de őt is szeretjük :)))
    Előbb-utóbb elkap a gépszíj :)))

    VálaszTörlés
  6. Micsoda édes pofikát varázsoltál neki! Ügyes vagy!:D Nézz be hozzám, vár rád valami!

    VálaszTörlés
  7. Köszi Lányok!

    Gina: Tényleg olyan, mint a Casper!! :-)))

    VálaszTörlés