Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. szeptember 5., vasárnap

Hétvége és csokis kifli

Ezen a hétvégén a konyhában alkottam! A fiúk nagy-nagy örömére :-)))
Ha szeretnétek a receptet szívesen leírom...
Recept: Van nekem egy csoda masinám. Egy kenyérsütő gépem! Kenyeret ritkán sütök, viszont mindenféle kelt tésztát dagasztok! Imádom. Egyszerű, gyors, időt, energiát spórolok. Ennek a csokis kiflinek a tésztája:
50-60 dkg liszt
3 dl tej
fél kocka friss élesztő v. egy csomag szárított
csipet só
5 dkg cukor
1 egész tojás
5 dkg olvasztott vaj/ráma
Langyos tej felében megfuttatom egy kis cukorral az élesztőt és csak utána adom a többi hozzávalóhoz. Mindent a gépbe teszek és megdagasztom, majd hagyom a duplájára kelni.
Sütőt 200 fokon előmelegítem.
Közben kakaóport kristálycukorral összekeverek, 5 dkg vajat/rámát megolvasztok.
Megkelt tésztát én kettőbe vettem és kinyújtottam az egyik bucit. Felénél ketté vágtam. AZ egyik felet megkentem olvasztott vajjal és jó vastagon megszortam a cukros kakaóporral. Ráhúztam a másik fél tésztát, azt is megkentem olvasztott vajjal és azt is megszórtam a cukros kakaóporral (már nem olyan vastagon). Cikkcakkban felvágom a tésztát (nekem a pizzavágóval sikerült a legegyszerűbben) és a háromszögeket mindig alulról (a széles oldaláról) feltekerem. Így lesz belóle a kifli. Másik bucival ugyanezt csinálom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket, megkenem a tetejüket olvasztott vajjal, egy 10 percet még állni hagyom, aztán betolom a sütőbe. Nálam kb. 15 perc után már majdnem kész, akkor meglocsolom a majdnemkész kifliket, meleg, vaniliás cukorral édesített tejjel és még 5 percig sütöm.
Az eredményt láthatjátok. :-)) Az íze meg,....langyosan, hm annyira jó, hogy bizony egy végtébe meg is ettük!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Kérném szépen a receptet! Nagyon guszta kiflik! Elsőosztályú iskolai uzsonna csomag készülhetne belőle. :D

    VálaszTörlés
  2. Én inkább a kész művet kérném :D:D:D:D Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Lányok!
    Hát innen a távolból csak recipével szolgálhatok! :-))))

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon hasonlít az én ferdinánd receptemre, amit ajánlottam neked! Még a locsolgatás is!? Hihetetlen! Ma én is beizzítom a kenyérsütő gépemet! Midkettőt! A jobb és a bal kezemet! :D Ez ki kell próbálni! Köszi a receptet már nagyon vártam ám!

    VálaszTörlés