Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. szeptember 12., vasárnap

Isten éltesse a Máriákat!

Mi is ünnepeltünk ma. Egyik mama Mária. Nagyon sok boldogságot kívánunk Neki innen is!
Ezeket kapta tőlünk... Egy akármitartót és egy behúzós kulcstartót. Papírra varrással. Nagyon örült. :-)


7 megjegyzés:

  1. Milyen szép lett a kulcstartó. Igazán különleges, biztosan örült neki:)
    Nem hagyott nyugodni a dolog és csináltam én is kétfélét. Közben fotóztam. Ha letisztáztam a fázisokat, felteszem a blogra:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!!! :-)
    Én is így vagyok vele. Nem hagy nyugodni a dolog. Várom a képeket! Ennek a tetejét kézzel öltögettem be. Nem volt könnyű... De már motoszkál a fejemben egy másik megoldás is :-))

    VálaszTörlés
  3. Szia, szépek lettek nagyon.
    Én a tetején a nyílást úgy dolgozom el, hogy a rétegeket a következőképp fektetem egymásra: a két külső elemet színt színére fordítva, utána pedig ráfektetem a két bélést szintén színt színére fordítva. Összevarrom két oldalt a széleket, kihagyom a kis nyílásnak a helyet. Mikor kifordítom, minden a helyére kerül... nem is kell többet varrni. Bocs, ha zavaros és hosszú volt.

    VálaszTörlés
  4. Igen, de akkor a kis nyílásnál, hogyan találkozik a bélés és a külső rész? Értem amit írtál. Illetve azt hiszem :-) A nyílásnál, akkor nincsenek eldolgozva a szélek? Lehet, hogy mégsem értettem???
    Minden segítségnek, tanácsnak és észrevételnek örülök!!!

    VálaszTörlés
  5. Igen, így nincsenek eldolgozva a szélek, de ez soha sem okozott még gondot....
    Ezt egyszer valami leírásból vettem....

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek! Örülhet a nagymama! Jól megy neked ez a papírra varrás!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm!
    Papírra varrás: gyakorlat teszi a mestert :-)) Rájösz a technikára és utána már gyorsan megy és könnyű. Hihetetlenül tökéletes apróságokat lehet vele csinálni. Tulipán kockája 7X7 cm.

    VálaszTörlés