Oldalak

Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. július 18., vasárnap

Irattartó szütyő

Nagyfiam táborozni indul és kellett valami iratt/pénztárca, apróság tartó. Mindez fiúsban. Nem véletlen a minta! Családunk tagját képezi két darab leopárd gekkó is...
Nagyon jó fejek és egy rendkívül könnyen tartható jószág. Szelídek, nem harapnak, nem zörögnek, nem hangoskodnak (kivéve az eleségként szolgáló tücsköket, amik bizony hangos nyáresti éjszakát varázsolnak még a hideg télben is. :-)) Lehet kézben "simogatni" és a takarításuk is egyszerű, nem büdösek. Tücskökkel (élő) táplálkoznak. Egy héten egyszer beszórom nekik az eleséget és ők meg szépen levadásszák. Általában 3-5 darabot egy alkalommal, a többi addig eléldegél a terráriumban. Szóval, aki hüllőre vágyik és abszolút kezdő amatőr (mint ahogyan mi is voltunk), annak bátran ajánlom.
Na de akkor íme a gekkos szütyő:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése