Oldalak


Járok az álmok útján és próbálgatom a szárnyaimat.

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!" (Paulo Coelho)

"Add tovább a tudományt! Valamikor elindult a foltvarró-staféta, hogy szerteágazó világmozgalom legyen belőle. Ma névtelen foltvarróknak köszönhetik a neves művészek is azt, hogy kitaposták az utat. A foltvarrás közösségi tevékenység, ez talán a legszebb (ha nem is mindig a legmutatósabb) része. Ne felejtsd el: csak az félti a tudományát, akinek kevés van belőle. A féltékenység és az irigység veszélyes kór, elsősorban annak árt, aki birtokolja. Szabadulj meg tőle"

(Dolányi Anna: Hasznos könyv foltvarróknak)


Magamról

Saját fotó
Anya vagyok és feleség! Ez a státuszom, a foglalkozásom, a hivatásom. Három fiam van! Ha akad egy kis szabadságom, akkor alkotok. Mindenfélét. Csakúgy... A varrás nagy szerelem.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Ha megtetszett valami és Te is szeretnél, írj bátran!

bozsomati@gmail.com

2010. július 25., vasárnap

Tanfolyam 4. - újra

Karácsonyi csillagot csináltunk. Még nem fejeztem be, de itthon már rakosgattam, hogy hogyan is fejezzem be. Még azt sem döntöttem el, hogy mi lesz belőle ;-) Na meg valóban elég "egyszínű" lett az egész. Még lehet, hogy szembejön velem egy anyag, ami az összeállításhoz kéredzkedik...  variációk száma végtelen.
Íme néhány próbálkozás.


Meg néhány pikk-pakk bugyor. Ezek próbálkozások, de nagyon jó őket varrni. Pikk-pakk! ;-)
Némi kiegészítést tennék a bejegyzéshez. Bruercsi hívta fel a figyelmemet az oldalán lévő linkek között a pikk-pakk pénztárca elkészítési módjára. Megnéztem, az egyiket ki is próbáltam (az egyszínű bordó lett belőle), de mivel nem szeretek kézzel varrni, így maradtam az általam kilogikázott elkészítési módnál. Következőnél csinálok fényképeket és megmutatom...

5 megjegyzés:

  1. Klasszak ezek a csillagos minták! Jéé, milyen ismerősek a kétszínű bugyraid! :))

    VálaszTörlés
  2. Ismerősek??? Cserkész becsület szavamra nem másoltam! Ez most a véletlen műve lehetett. Vagy véletlenek nincsenek?? ;-)) A bordó kétszínű egy régi függönyömből és egy turis férfiingből készült, a lila az maradék anyagokból. Nincs is az egyszínű lilából több :-( A méret és a forma is próba volt. 3 bugyor, három méret :-)) Nekem a teljesen bordó tetszik a legjobban!

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszenek a bugyrok és a csillagok is. Csillagokból a legutolsó és annak változatai tetszenek a legjobban.
    Nem tudom mire gondolt Bruercsi, én még senkinél nem láttam ilyeneket... olyan kétszínűeket igen, mint a leírásban van, de az teljesen más.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kaccat! Igazándiból csak méretbeli különbségek vannak a bugyraim között.
    Illetve a teljesen bordónál más az összevarrás technikája.

    VálaszTörlés
  5. Néztem Sewlovernél, de mivel ezeket ritkán tudom értelmezni, ezért inkább kitaláltam magamtól :)) Kíváncsi leszek ma, hogy neked bejön-e az én módszerem :))

    VálaszTörlés